Snížení energetické náročnosti gastroprovozu - MŠ Střed
Předmětem projektu je snížení konečné spotřeby energie a úspora primární energie z neobnovitelných zdrojů na technologických zařízeních v Mateřské škole Střed.
Stávající gastrotechnologie v MŠ je tvořena energeticky náročnými spotřebiči, které nesplňují nejen provozní, ale i technické nároky na moderní stravovací provoz. Záměrem projektu je náhrada stávajícího zastaralého a nehospodárného gastrozařízení za nové, úspornější.
Cílem projektu je snížení energetické náročnosti gastroprovozu, zvýšení energetické hospodárnosti a snížení nákladů školní kuchyně a obecně snížení negativních dopadů provozu na životní prostředí.
Harmonogram projektu
01/2021 – 09/2026
Struktura financování
Na realizaci projektu jsou poskytnuty finanční prostředky z Ministerstva životního prostředí v rámci Operačního programu Životní prostředí 2021-2027.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.
Celkový rozpočet projektu: 4 043 946,76 Kč
Maximální výše dotace EU: 1 743 675,08 Kč
Spolufinancování z rozpočtu města Kyjova: 2 300 271,68 Kč