Aktuality ze služebny - červen 2024

Při hádce vytáhnul plynovou pistoli

V 10 hodin byla hlídka MP Kyjov vyslána na žádost Policie ČR do Boršova na ulici Za Humny, kde měl neznámý muž vytáhnout střelnou zbraň na jiného muže. Na místo byly vyslány i další hlídky PČR. Po příjezdu bylo zjištěno, že se jednalo o dva řidiče, kteří se nepohodli kvůli průjezdnosti vozidel, a jeden na druhého vytáhnul plynovou pistoli. Věc dále řeší PČR.

26.6.2024

Hořící motorka

Ve 22.16 byla přijata žádost od Policie ČR o prověření situace pod nadjezdem, kde má hořet motorka. Při příjezdu hlídky MP Kyjov se na místě již nacházeli hasiči, kteří měli požár pod kontrolou. Hlídka MP zde následně usměrňovala dopravu do příjezdu Policie ČR, která si případ převzala.

25.6.2024

Traktorem narazil do dřevěného sloupu s vedením

V 16.07 bylo přijato oznámení od muže, který v Bohuslavicích traktorem zavadil o dřevěný sloup s vedením, který se vlivem nárazu zlomil, přičemž vedení zůstalo nebezpečně viset nad silnicí. Na místo byla vyslána hlídka MP Kyjov a o věci vyrozuměna Policie ČR i Eon. Vozovka byla hlídkou uzavřena do doby ukončení šetření dopravní policie a zabezpečení sloupu.

24.6.2024

Opilec

V 13.51 byla přijata žádost od RZS o kontrolu osoby, která leží na sídlišti U Vodojemu u jednoho z bytových domů. Na místě byl hlídkou zjištěn silně podnapilý třiapadesátiletý muž z Kyjova, u kterého dechová zkouška na přítomnost alkoholu ukázala 2,5 promile. Muž byl řádně poučen, postaven na nohy a z místa vykázán. Věc bude posléze dořešena.

24.6.2024

Dopravní nehoda sanitky s osobním vozidlem

V 11.40 došlo mezi Kyjovem a Vlkošem k dopravní nehodě sanitky s osobním vozidlem. Strážníci MP Kyjov byli na žádost dopravní Policie ČR vysláni na kruhový objezd ulice Nerudova, aby zde uzavřeli výjezd směrem na Vlkoš a odkláněli dopravu do doby ukončení šetření této nehody.

21.6.2024

V silné agresi házel věci z okna v pátém patře

Ve 21.24 bylo přijato telefonické oznámení, že na ulici Kollárova má z pátého patra bytového domu někdo vyhazovat věci. Hlídka MP Kyjov na místě zjistila, že se jedná o muže s psychickými problémy. Ten však na zvonění ani výzvy k otevření nereagoval. Od sousedů hlídka zjistila telefonní číslo na otce, který byl kontaktován a přijel na místo i s klíčem od bytu. Po příjezdu otce byl byt otevřen a muž naložen do přivolané sanitky. Následně byl za doprovodu strážníka MP Kyjov převezen do psychiatrické léčebny v Brně. Otec muže byl poučen, aby zabezpečil úklid předmětů vyhozených z okna.

20.6.2024

Odcizil dvě balení lososa a pivo

V 18.23 bylo přijato oznámení od ostrahy prodejny Lidl Kyjov, že zde zachytili zloděje. Tento odcizil a nenávratně poškodil dvě balení lososa v hodnotě 672,- Kč a k tomu odcizil ještě pivo v hodnotě 22,90 Kč. Po příjezdu hlídky MP Kyjov muž odmítl cokoliv řešit, protože dle něj se nedopustil žádného protiprávního jednání. Celý incident však zachytily bezpečnostní kamery v prodejně, které říkaly něco jiného. Z tohoto důvodu byla věc postoupena k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

18.6.2024

Krádež zboží v OD Kaufland

V 16.53 byla hlídka MP Kyjov přivolána do prodejny Kaufland Kyjov, kde ostraha prodejny zachytila zloděje. Na místě byla ztotožněna starší žena ze Sobůlek, která se pokusila pronést přes pokladnu bez zaplacení zboží v hodnotě 42,- Kč. Věc byla vyřešena uloženou příkazovou pokutou.

16.6.2024

Odcizil několik lahví rumu

V 11.40 bylo přijato telefonické oznámení od ostrahy prodejny Kaufland Kyjov, že chytili zloděje. Hlídka MP Kyjov na místě zjistila jednačtyřicetiletého muže z Hovoran, který se pokusil odcizit tři láhve rumu v celkové hodnotě 1 196,- Kč. Muži byla za spáchaný přestupek uložena příkazová pokuta.

14.6.2024

Zadržení osoby v pátrání

V 19.55 byl přes kamerový systém spatřen na ulici Nerudova muž, který svým vzhledem odpovídal osobě, po níž je vyhlášeno pátrání. Na místo byla vyslána hlídka MP Kyjov, která po ověření totožnosti potvrdila, že se opravdu jedná o tuto osobu. Z tohoto důvodu byla následně vyrozuměna hlídka Policie ČR, která si dotyčného muže převzala.

10.6.2024

Dopravní nehoda cyklisty s osobním vozidlem

V 15 hodin 46 minut byla přes městský kamerový systém zjištěna srážka osobního vozidla s cyklistou. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP Kyjov, která zde ve spolupráci s Policií ČR usměrňovala dopravu po dobu vyšetřování nehody.

7.6.2024

Vulgární opilý muž se ženou

V 10.56 bylo přijato oznámení, že se na úřadu práce nachází velmi vulgární žena s mužem, kteří nadávají zaměstnancům a odmítají budovu opustit. Strážníci po příjezdu na místo dvojici uklidnili a z budovy vyvedli. Na místě nevznikla žádná škoda.

5.6.2024

Krádež zboží v prodejně Kaufland

V 21.43 bylo přijato oznámení od ostrahy prodejny Kaufland Kyjov, která chytila dvojici zlodějů, muže a ženu, kteří odcizili zboží v hodnotě 346,- Kč. Na kamerovém záznamu bylo zjištěno, že tato dvojice kradla i předešlý den. Celá věc byla zpracována a postoupena k dořešení příslušnému správnímu orgánu

4.6.2024

Odcizil tašku plnou potravin

V 10.41 bylo přijato telefonické oznámení z místní prodejny potravin, že chytili mladíka, který odcizil tašku plnou potravinového zboží. Pokusil se proběhnout kolem pokladny bez zaplacení, což se mu nepodařilo. Muž nejprve tvrdil, že si potraviny zakoupil v jiné prodejně, avšak po příjezdu strážníků svůj postoj změnil a ke krádeži sýrů, salámů, šunky a chleba se přiznal. Nepoškozené zboží bylo vráceno zpět do prodeje a výtečníkovi byla na místě uložena příkazová pokuta.

1.6.2024