Aktuality ze služebny - červenec 2024

Agresivní pár napadal záchranáře

V 15.05 byla hlídka MP Kyjov na žádost Policie ČR vyslána k letnímu kinu, kde dle oznámení dvě osoby muž se ženou napadají pořadatele a záchranáře na akci Pohádkový Kyjov. Na místě byla situace ve spolupráci s hlídkou PČR uklidněna. Věc si následně převzala k dalšímu šetření PČR.

21.7.2024

Ukradl vysočinu se sýrem a utekl

Před 20. hodinou byla hlídka MP Kyjov vyslána do prodejny Lidl, ze které měl zatím neznámý muž odcizit vysočinu se sýrem a z prodejny utéct. Hlídka po zhlédnutí kamerového záznamu dotyčného muže identifikovala. Přestupek byl následně zpracován a postoupen příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

18.7.2024

Opil se a skončil na záchytce

V 12.17 byla přijata telefonická stížnost na opilého muže, který se nachází na Masarykově náměstí, kde svým chováním obtěžuje kolemjdoucí. Hlídka MP Kyjov u tohoto šestapadesátiletého muže ze Ždánic provedla dechovou zkoušku na alkohol, která prokázala 3,44 promile. Na místo byla přivolána sanita pro převoz do nemocnice k vyšetření, zda je muž schopen převozu na záchytnou stanici v Brně a tam byl následně za doprovodu strážníka převezen.

18.7.2024

Dopravní nehoda

V 18.36 byla hlídka MP Kyjov na žádost Policie ČR vyslána k nehodě na křižovatku mezi Kyjovem a Sobůlkami. Strážníci zde kyvadlově řídili dopravu do doby ukončení všech potřebných šetření a odklizení následků nehody Policií ČR.

16.7.2024

Opilec ležící na parkovišti mezi vozidly

Ve 21.26 byl skrze městský kamerový systém spatřen muž spící na parkovišti před prodejnou Lidl Kyjov. Hlídka MP Kyjov na místě zjistila známého problémového alkoholika z Kyjova, u něhož provedená dechová zkouška prokázala 1,8 promile. Muž byl schopen chůze, tudíž byl postaven na nohy, řádně poučen a z místa vykázán. Celá věc bude dořešena po vystřízlivění.

11.7.2024

Kradl sýry v prodejně Lidl

Krátce po 19 hodině vyjela hlídka MP Kyjov po přijatém oznámení do prodejny Lidl, kde ostraha chytila muže při krádeži sýrů v hodnotě 60,- Kč. Na místě byl ztotožněn mladík z Hodonína, který tvrdil, že žádnou krádež nespáchal a odmítal cokoliv řešit. Celá věc byla z tohoto důvodu zpracována a postoupena k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

10.7.2024

Polonahý agresivní muž skončil na záchytné stanici

V 21.40 bylo přijato telefonické oznámení, že na ulici Dvořákova pobíhá u zastávky MHD polonahý muž, který je velmi hlučný. Na místě hlídka nalezla silně podnapilého sedmadvacetiletého muže z Hodonína, který při následném řešení situace odmítal se strážníky jakkoliv spolupracovat. Navíc začal být proti zasahující hlídce značně agresivní. Z tohoto důvodu byly použity donucovací prostředky a muži nasazena pouta. Následně směřovala jeho cesta za doprovodu jednoho ze strážníků na záchytnou stanici do Brna.

7.7.2024

Krádež v OD Kaufland

V 19.50 bylo přijato oznámení od ostrahy z prodejny Kaufland, že chytili zloděje. Na místě bylo zjištěno, že zlodějem je sedmadvacetiletý cizinec rumunské národnosti bydlící v Senici, který odcizil dvě balení prezervativů. Za spáchanou krádež byla muži na místě uložena příkazová pokuta.

5.7.2024

Opilec ležící na chodníku

V 17.27 byla po přijatém telefonickém oznámení vyslána hlídka na ulici K. Čapka, kde se měl nacházet muž bezvládně ležící na zemi. Tímto byl na místě ztotožněn známý problémový opilec z Kyjova, kterému byla provedenou dechovou zkouškou naměřena hodnota 2.44 promile alkoholu. Podnapilý muž byl probuzen, postaven na nohy, řádně poučen na z místa vykázán. Věc bude dořešena po vystřízlivění

3.7.2024