Aktuality ze služebny - srpen 2024

Krádež kalhotek

V poledních hodinách bylo přijato telefonické oznámení z prodejny Slunce na Masarykově náměstí v Kyjově, že chytili ženu, která se pokusila odcizit dámské spodní prádlo v hodnotě 60,- Kč. Žena se po příjezdu strážníků MP ke krádeži přiznala a věci zaplatila. Následně jí byla uložena příkazová pokuta.

26.8.2024

Agresivní pacient

V 1.36 ráno byla hlídka MP Kyjov na žádost Policie ČR vyslána do nemocnice Kyjov, kde se nacházel agresivní pacient. Jednalo se o osmatřicetiletého muže z Veselí nad Moravou, který se po příjezdu strážníků nehodlal ani po několika výzvách uklidnit, naopak u něj začala vůči zasahujícím hlídkám agresivita ještě stoupat. Z důvodu takového chování byl po provedených ošetřeních převezen do cely v Hodoníně.

26.8.2024

Opilec s krvavým zraněním obličeje

V ranních hodinách bylo přijato telefonické oznámení, že na ulici Nětčická leží na chodníku nějaký opilec. Hlídka MP Kyjov na místě nalezla osmapadesátiletého muže, který při cestě z nedalekého podniku vlivem podnapilosti upadl na zem a začal silně krvácet z rozbitého obočí. Z tohoto důvodu byla muži přivolána sanita RZS, která ho odvezla na ošetření do nemocnice.

25.8.2024

Mladík zmateně pobíhající po poli

Krátce před půlnocí byla hlídka MP Kyjov požádána záchrannou službou o zajištění mladíka, který pobíhá po poli kousek za prodejnou Kaufland v Kyjově. Mladík vyskočil znenadání z vozidla své přítelkyně a utekl do pole. Věc oznámila sama přítelkyně. Jednalo se o mladého jednadvacetiletého muže Z Milotic, který byl po vlivem omamných látek. Po jeho nalezení byl předán záchranářům a odvezen do nemocnice k vyšetření.

24.8.2024

Opilec

V 16.35 byla přijata stížnost na opilého muže, který spí na dětském hřišti na ulici Tyršova. Hlídka MP Kyjov tohoto pětadvacetiletého podnapilého mladíka z Kyjova probudila, postavila na nohy a důrazně poučila. Provedená dechová zkouška na alkohol u něj ukázala výsledek 2,18 promile. Muž byl schopen opustit hřiště po svých, tudíž byl odeslán k domu. Věc bude posléze dořešena za střízlivého stavu.

19.8.2024

Opilec ležící u pódia

Ve 20 hodin bylo na služebně MP Kyjov přijato telefonické oznámení, že u pódia na Masarykově náměstí leží opilý muž. Jednalo se o čtyřicetiletého podnapilého muže z Kyjova, který byl hlídkou probuzen, postaven na nohy, řádně poučena a nasměrován směrem k jeho bydlišti. Celá věc bude posléze dořešena.

17.8.2024

Vzájemná fyzická potyčka mezi dvěma muži

V 14.40 hlídka MP Kyjov při kontrole Masarykova náměstí spatřila dva muže, mezi kterými probíhala fyzická konfrontace. Oba muži byli hlídkou uklidněni, důrazně poučeni a z místa následně vykázáni. Během potyčky nedošlo k žádnému zranění.

17.8.2024

Krádež v místní prodejně potravin

V ranních hodinách bylo přijato telefonické oznámení z prodejny potravin na sídlišti U Vodojemu, kvůli zloději, který měl odcizit plechovku piva a z prodejny utéct. Vyslaná hlídka MP na místě zjistila, že se jedná o muže, který v prodejně nakupuje pravidelně a jeho totožnost je prodavačkám známa. Tento jednačtyřicetiletý muž byl hlídkou následně kontaktován v místě bydliště a ke všemu se přiznal. Za doprovodu strážníků nepoškozenou plechovku vrátil zpět do obchodu a za spáchanou krádež mu byla uložena příkazová pokuta.

16.8.2024

Fyzické napadení

Při kontrole hřbitova ve večerních hodinách se na hlídku MP Kyjov obrátil muž, který oznámil, že byl napaden jiným mužem procházejícím po ulici. Hlídka tohoto muže odpovídajícího popisu následně zastavila a ztotožnila nedaleko od místa potyčky. Oba muži se posléze za přítomnosti strážníků opět pokusili o vzájemné fyzické napadení, ale byli hlídkou ihned uklidněni. Následně byli oba poučeni o možnostech, jak věc dále řešit. Poté se v klidu rozešli ke svým domovům.

14.8.2024

Žena pod vlivem alkoholu obtěžovala hosty

V 20.51 byla na služebnu MP Kyjov přijata stížnost na ženu, která pod vlivem alkoholu a pravděpodobně i omamných látek v podniku na ulici Mezivodí obtěžuje všechny přítomné hosty. Hlídka MP ženu na místě důrazně poučila a z místa vykázala.

13.8.2024

Vlak srazil muže s protézou

V 10.49 byla hlídka MP požádána o součinnost při usměrňování dopravy na ulici Jiráskova v Kyjově. Na vlakovém přejezdu vlak srazil muže a na místo byl vyslán vrtulník záchranné služby. Jednalo se o muže s protézou, kterému se při přecházení přejezdu ona protéza zasekla mezi koleje. Vlak naštěstí přejel jen protézu a incident se obešel bez závažnějších zranění. Hlídka MP usměrňovala dopravu do doby ukončení všech šetření.

9.8.2024

Jen dvě piva

V 15.30 byla na služebně MP Kyjov přijata telefonická stížnost na pokáleného a pomočeného muže sedícího před vchodem do bytového domu na sídlišti U Vodojemu. Hlídka MP Kyjov na místě nalezla muže, který byl sotva schopen pohybu a komunikace. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu se ani po několika pokusech nezdařila, přesto se muž stále snažil strážníky přesvědčit, že měl pouze dvě piva. Na místo byla přivolána sanita, aby byl muž ošetřen a vyloučeno ohrožení na životě. Celá věc byla dořešena následující den, kdy byl muž již střízlivý, avšak stále trval na svých dvou pivech.

6.8.2024

Kradla v prodejně Kaufland

Krátce po 16. hodině byla hlídka MP Kyjov přivolána do prodejny Kaufland Kyjov, kde ostraha chytila zlodějku. Jednalo se o třiapadesátiletou ženu z Čejkovic, která odcizila zboží v hodnotě 80,- Kč. Celá věc byla vyřešena na místě uloženou příkazovou pokutou.

4.8.2024

Ležící opilec

V 15.43 bylo přijato telefonické oznámení, že na zemi u vjezdu do vnitrobloku na ulici Kollárova leží muž v bezvládném stavu. Hlídka MP Kyjov, která byla vyslána na místo, postaršího muže nalezla, jak sedí opřený o zeď domu. Následná provedená dechová zkouška na alkohol ukázala výsledek 1,78 promile. Muž byl mimo ohrožení života, a tak se po chvíli sám zvedl a po svých se odebral k domovu. Věc bude posléze dořešena.

4.8.2024

Opilý cizinec ve vlaku

V 10.18 bylo přijato telefonické oznámení od průvodčího z vlaku jdoucího ze Bzence směrem na Kyjov. Ve vlaku se vyskytoval zmatený muž s lehkým zraněním na uchu, který zatáhl za záchrannou brzdu. Hlídka MP Kyjov na nádraží ČD Kyjov vyčkala příjezdu vlaku a muže z něj vyvedla. Ačkoliv muž nebyl agresivní, tak s ním byla velmi složitá domluva. Jednalo se o cizince bez dokladů, který byl navíc značně podnapilý. Byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu s výsledkem 4,02 promile. Na místo byla přivolána cizinecká Policie ČR, která si muže převzala.

3.8.2024

Agresivní zákazníci

V 17.10 přijala hlídka MP Kyjov oznámení od ostrahy prodejny Lidl Kyjov, ve které se má nacházet zákazník, který se chová agresivně. Hlídka na místě zjistila dvojici mužů, mezi kterými probíhala hádka. Oba muže z prodejny strážníci následně vykázali.

1.8.2024