Aktuality ze služebny - září 2024

Dopravní nehoda

V 06.34 došlo na ulici Boršovská k dopravní nehodě se zraněním, kdy neznámý pachatel nehody z místa ujel. Strážníci následně na místě prováděli usměrňování dopravy do doby ukončení všech potřebných šetření této nehody.

30.9.2024

Krádež sluchátek

V 18.27 bylo přijato telefonické oznámení z prodejny Kaufland, že ostraha chytila ženu při krádeži sluchátek, kdy nenávratně poškodila jejich obal. Na místě byla ztotožněna třicetiletá žena z Bučovic, se kterou bylo domluveno, že zaplatí způsobenou škodu 500,- Kč a poté jí bude uložena pokuta. Následně škodu zaplatila a pokuta jí byla uložena.

29.9.2024

Fyzická potyčka mezi dvěma muži

Krátce po 20 hodině byli po přijatém oznámení vysláni strážníci na ulici Nětčická, kde před jedním z rodinných domů docházelo k fyzické potyčce mezi dvěma muži. Na místě byla situace uklidněna a muži od sebe odtrženi. Oba aktéři byli následně předáni do rukou PČR k dalšímu šetření.

22.9.2024

V opilosti byl agresivní na všechny kolemjdoucí

V 15.58 byla na služebně MP Kyjov přijata telefonická stížnost na vulgárního opilce na lavičce před provozovnou restaurace na ulici Komenského. Městským kamerovým systémem byl muž nalezen a sledován, jak těsně před příjezdem hlídky utekl za gymnázium a následně se přesunul do prostor za kulturním domem. Zde už hlídka MP Kyjov tohoto šestapadesátiletého muže ze Ždánic zastihla a ztotožnila. Opilec byl důrazně poučen a pod dohledem hlídky si přivolal taxislužbu, která ho odvezla do místa bydliště. Celá věc bude dořešena po vystřízlivění.

20.9.2024

Opilec ležel v bezvládném stavu v dešti na chodníku

Ve 21 hodin 36 minut byla hlídka MP Kyjov na žádost operačního vyslána k prověření oznámení, že na ulici Za Humny v Boršově leží na chodníku muž v bezvládném stavu. Hlídka na místě nalezla třiačtyřicetiletého muže v silně podnapilém stavu, který se nebyl schopen postavit na vlastní nohy. Z tohoto důvodu byla přivolána sanita. Při následném ošetřování bylo rovněž zjištěno, že je nejen pod vlivem alkoholu, ale má i cukrovku. Muž byl poté odvezen do Nemocnice Kyjov k dalšímu vyšetření.

13.9.2024

Odcizil balení baterií

V 21.25 byli strážníci po přijatém oznámení vysláni do OD Kaufland, kde ostraha chytila zloděje, který odcizil balení baterií. Jednalo se sedmatřicetiletého muže ze Syrovína, kterému byla za spáchanou krádež na místě uložena příkazová pokuta.

12.9.2024

Agresivní pacient

V 20.22 byla hlídka MP Kyjov vyslána na chirurgické oddělení nemocnice Kyjov, kde se nacházel podnapilý a silně agresivní pacient, který se pokusil fyzicky napadnout ošetřující personál. Agresivní muž byl po příjezdu strážníků uklidněn a následně zde hlídka setrvala do doby ukončení všech potřebných ošetření.

7.9.2024

Vandalové

Chvíli po půlnoci byla hlídka MP Kyjov požádána Policií ČR o součinnost při pátrání po asi desetičlenné skupině mladistvých, kteří měli rozbít automat u čekárny na autobusovém nádraží ČSAD Kyjov. Po kontrole záznamů městského kamerového systému byly všechny hlídky informovány o pohybech osob, které odpovídaly popisu. Hlídka Policie ČR dopadla dvě osoby u prodejny Kaufland v Kyjově a všechny další osoby byly zajištěny hlídkou MP Kyjov v různých lokalitách Kyjova. Všechny zjištěné poznatky si následně převzala Policie ČR, která bude věc dále řešit.

7.9.2024

Syn vyhrožoval rodičům, že podpálí dům

V 11.16 hlídka MP Kyjov vyjela na žádost Policie ČR k jednomu z rodinných domů v Kyjově, kde vyhrožoval syn, který je uživatelem omamných látek a má psychické problémy, svým rodičům, že zapálí dům. Muž byl zajištěn a následně převezen sanitou za doprovodu hlídky do psychiatrické léčebny. V domě byl rovněž zajištěn i připravený kanystr s benzínem. Věc dále řeší Policie České Republiky.

1.9.2024