Výlety, dětská hřiště a podniky

Výlety, dětská hřiště a podniky

Dětské kryté hřiště Sokolíček

Sokolíček je místo, kde si na své přijdou jak ti nejmenší, tak i větší děti. K dispozici je zde spousta herních prvků. Možnost využít i venkovní hřiště. Pro doprovod je k dispozici příjemné posezení.

Web: http://www.sokolicek.cz/

Minigolf, poníci a dětské hriště na Bukovanském mlýně

V areálu si můžete s dětmi zahrát minigolf, také se mohou povozit na ponících a koních. V zahradní restauraci je k dispozici dětské hřiště s pískovištěm, klouzačkou, vláčkem, trampolína či travnaté hřiště.

Web: http://www.bukovansky-mlyn.cz/sportovni-aktivity-arealu/

Letní zahrádka U Kulky

Oáza klidu v centru města Kyjova, jen cca 100 m od informačního centra. Ideální posezení pro cyklisty s dobrým pivem a dobrotami na grilu nebo z udírny. Pro děti velká zahrada s akátovým hradem a jinými atrakcemi, hřiště na pétanque atd.

Web: http://www.zahradkaukulky.cz/

Nejdelší relaxační zóna s dětskými hracími prvky

Obec Hýsly nechala vystavět ve svém parku v centru obce relaxační zónu s hracími dětskými prvky o délce 117,3 m a šířce 9,6 m. Plocha o rozloze 1126 m2 je osazena 11 dřevěnými atrakcemi pro děti a 6 dřevěnými lavičkami. Součástí parku je upravená cesta, která zároveň tvoří hranici parku. 

Rekreační středisko Relaxx

Za obcí Čeložnice v rekreační oblasti Pastviny najdete rodinný penzion s celoročním provozem, domácí kuchyní, jídelnou, učebnou, restaurací, letní krytou terasou s grilem, dětským hřištěm, ZOO koutkem s kozami, králíky a morčaty, venkovním bazénem 8 x 4 m s nočním osvětlením, vlastním hřištěm a parkovištěm.

Web: http://www.relaxx.cz/

Šlapací drezíny

Bezva zábavu pro celou rodinu si užijete na šlapacích drezínách poháněných vlastní silou na zrušené důlní dráze. Náročnost je plně srovnatelná s jízdou na kole. V Muzeu Ve vagoně se dozvíte řadu zajímavých informací z historie těžby lignitu.

Web: http://www.ratiskovice.com/muzeum-drezina/

Zámek Milotice

Zámek, barokní perla jihovýchodní Moravy, je pro rodinu ideálním místem. Můžete si prohlédnout areál s nádvořím, jízdárnou, konírnou, dvěma oranžériemi, francouzským parkem a přilehlou bažantnicí. Starší děti mohou navštívit interiéry zámku v rámci komentované prohlídky a projít se po areálu v dobovém kostýmu.

Web: https://www.zamekmilotice.cz/cs

Zřícenina hradu Cimburk

Tajemná zřícenina gotického hradu je ukrytá v hlubokých chřibských lesích a nabídne vám nevšední podívanou a dobrodružný výlet časem. Celý areál hradu si procházíte sami, průvodcem jsou vám jen tištěné texty a informační tabulky.

Web: http://www.cimburk.eu/

Železnice 600

Dráha vede z jedné zahrady, ovocným sadem, dále projíždí řadou borových stromů, kde je nádraží, pak kolem malého rybníka na louku další zahrady, tady kolem velkého rybníka k lesu, kde je konečná s malým posezením v příjemném prostředí.

Web: http://www.zeleznice600.cz/