Město

Otevřeli jsme nové streetballové hřiště

Streetball
Vytvořeno:

Nedělní odpoledne patřilo slavnostnímu otevření streetballového hřiště na sídlišti Klínky. Program zahájilo přestřižení pásky, kterého se ujali starosta města František Lukl, místostarosta Daniel Čmelík, iniciátoři projektu a sponzoři výstavby hřiště.

Basketbalistky z klubu Jiskra Kyjov si pro návštěvníky připravily ukázku hry, poté si děti i dospělí vyzkoušeli nejrůznější triky s míčem, hod na koš a v neposlední řadě na ně čekalo i drobné občerstvení.

S nápadem na výstavbu hřiště přišli sami občané v rámci participativního rozpočtu, který je vám do konce července opět k dispozici - více informací ZDE.  Iniciátoři projektu, poté co předpokládané náklady na výstavbu přesáhly maximální hranici stanovenou pravidly participativního rozpočtu, oslovili firmy a živnostníky z Kyjova a okolí, kteří část nákladů pomohli dokrýt.

Děkujeme tímto: 

  • Vetropack Moravia Glass, a.s.      15.000,-Kč
  • Tiskárna Šiki Kyjov                        10.000,-Kč
  • VPL Kyjov, s.r.o.                             10.000,-Kč
  • Zuzana Úhlerová                           10.000,-Kč 
  • Josef Mančík                                  7.000,-Kč    

Projekt se navíc podařilo zařadit mezi takzvaná oranžová hřiště, která podporuje Nadace ČEZ. Na výstavbu streetballového hřiště na Klínkách uvolnila 350 tisíc korun. Nadaci ČEZ moc děkujeme za podporu. Vybudování hřiště vyšlo na více než půl milionu korun. 

Slavnostní otevření streetballového hřiště

Mohlo by Vás zajímat

letní kino Kyjov

Kyjovské letní kino zahajuje provoz. Pro děti jsou letos nachystané animované pohádky “Já, padouch 4” nebo “V hlavě 2”. Dospělé potěší třeba filmy “Matka v trapu” nebo “Sladký…